Ekolojik Gıda Sertifikasyonu

Gıda üretme ve tüketme şeklimiz, biyoçeşitlilik ve habitat kaybı, sera gazı emisyonu ve fosfor ve azot döngülerinin zarar görmesi dahil olmak üzere gezegen sınırlarının ihlali ile doğrudan ilişkilidir.

Ekolojik Gıda Sertifikasyonu

Ekoloji gıda fikri, olumsuz etkileri olan girdilerin kullanımından ziyade ekolojik süreçlere, biyolojik çeşitliliğe ve yerel koşullara uyarlanmış döngülere dayanır.

Ekolojik gıda, lif ve kozmetik üretim sistemleri; toprak, bitki, hayvan ve insan gibi sürdürülebilir, sağlıklı ve üretkenlik ekosistemlerine ulaşmak için insanlara, toprağa ve ürüne özen gösterme ilkesi üzerine kurulmuştur.

Ekoloji dünya üzerindeki canlıları ve doğal olan tüm döngüleri tanımlamaktadır. Solucanlar, eklembacaklılar, bakteriler, mantarlar ve bitki yaşamı dahil olmak üzere toprak birçok organizma içermektedir. Bunların ve diğer organizmaların çürüyen kalıntıları, toprağın organik madde denilen kısmını oluşturur. Toprağın kalan kısmı ise, kum, silt ve kilden oluşan mineral yapıdır. Yaşayan organizmalar, toprağı verimli yapan şeyin büyük bir parçasıdır. Organik madde suyu ve besinleri sünger gibi emerek bitki köklerinin bunlara erişmesine yardımcı olur. Toprağın organik maddesi suyu tutmaya yardımcı olur.

Ekolojik gıda üretimi, toprağın yenilenmesine, suyun korunmasına ve hayvan refahına odaklanarak ve bilinen olumsuz veya makul olası etkileri en aza indirerek, çevresel açıdan sürdürülebilir ve sosyal açıdan sorumlu bir şekilde gıda üretmek anlamına gelir.

Ekolojik gıda sertifikasyonu ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek ve başvuru yapmak için tarafsız, bağımsız ve uluslararası akreditasyonlara sahip olan kuruluşumuza ulaşabilirsiniz. Uzmanlarımız tüm sorularınızı yanıtlamaktan memnun olacaklardır.

Hemen Başvur

Belgelendirme