Helal Gıda Sertifikasyonu

Helal gıda islam inancında belirtilen şekliyle elde edilmiş gıda demektir. Bir gıdanın helal olabilmesi için, özellikle hayvansal ürünlerde bazı katı kurallar uygulanmalıdır.

Helal Gıda Sertifikasyonu

Örneğin alkol İslam inanışına göre helal değildir. Bu nedenle alkol ihtiva eden herhangi bir gıda  helal değildir. Bunun yanı sıra hayvan leşinden elde edilen et ürünleri, islami usüle göre kesilmemiş küçük ve büyükbaş hayvanlardan elde edilen et ürünleri, domuz eti ürünleri helal gıda değillerdir.

Sadece gıda ürünün elde edilme yada üretilme şekli değil, tüketiciye ulaşana kadar geçtiği tüm süreçlerde haram maddelerle temasın olmamasına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda çapraz kontaminasyon konusuda sıkı bir şekilde denetlenmelidir.

Helal gıda sertifikası müslaman tüketiciler için güveni temsil etmesinin yanı sıra, yerel ve küresel pazarda firmalara rekabet avantajı sağlamaktadır. Birçok İslam ülkesi, hammadde ve bitmiş ürün ithalatı için helal gıda sertifikasını bir zorunluluk haline getirmiştir. Diğer yandan helal ürünler satın almaya önem veren tüketicilerin sayısı gittikçe artmaktadır.

Helal etiketli ürünlerin pazarı şu anda 4 trilyon Dolar’a yaklaşmaktadır. Büyük Müslüman nüfusa sahip birçok ülkede artan ekonomik kalkınma, bu pazarın boyutunu ve potansiyelini artırmaya devam etmektedir.

Helal gıda sertifikasyonu ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek ve başvuru yapmak için tarafsız, bağımsız ve uluslararası akreditasyonlara sahip olan kuruluşumuza ulaşabilirsiniz. Uzmanlarımız tüm sorularınızı yanıtlamaktan memnun olacaklardır.

Hemen Başvur

Belgelendirme