Gıda Güvenliği ve Ekolojik Tarım Faaliyetleri

Yeterli miktarda güvenli ve besleyici gıdaya erişim, yaşamı sürdürmenin ve sağlığı geliştirmenin anahtarıdır. Zararlı bakteriler, virüsler, parazitler veya kimyasal maddeler içeren güvenli olmayan yiyecekler, ishalden kansere kadar 200'den fazla farklı hastalığa neden olabilir.

Gıda Güvenliği ve Ekolojik Tarım Faaliyetleri

Gıda zincirindeki oluşabilecek olumsuz durumlar ve gıda güvenliği konusu tüketicilerin endişelerini arttırmaktadır. Bu nedenle, ekolojik tarımı teşvik etme ihtiyacı büyümektedir.

Ekolojik tarım yada organik tarım da denilebilir aslında eski usül doğal tarımdır. Ürün rotasyonu, vermikompostlama (bitkisel ve hayvansal organik atıkların, solucanlar ve faydalı mikroorganizmalar tarafından işlenerek temel yapıtaşlarına ayrışması), biyo-gübreler, ürün yönetimi, hayvan gübresi, tarla dışı organik atıklar, ürün artıkları ve benzer teknikleri kullanan sürdürülebilir bir yöntemdir. Ekolojik tarım, toprağın canlı kalmasını ve gıdanın güvenli olmasını sağlamaktadır.

Ekolojik tarım ile elde edilen organik gıda denilen gıdalar daha sağlıklı, lezzetli, doğal, böcek ilacı, antibiyotik ve genetiği değiştirilmiş organizma içermeyen, nitrat içeriği düşük, güvenli ve belgeli gıdalardır.

Günümüzde, artan üretimi iyileştirilmiş çevre koruma ile birleştiren teknolojilere dayalı sürdürülebilir tarıma daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Tüketiciler artık tükettikleri ürünlerin kalitesi ve güvenliği ile daha fazla ilgilenmektedir.

Bu sorunların üstesinden gelmek için ekolojik tarımsal faaliyetler çözüm olarak görülmektedir. Ve genel olarak ekolojik tarımda gıda güvenliğinin, geleneksel tarımdan daha yüksek olduğu düşünülmektedir.

Gıda güvenliği, ekolojik tarım faaliyetleri ve gıda güvenlik sertifikası ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek ve başvuru yapmak için tarafsız, bağımsız ve uluslararası akreditasyonlara sahip olan kuruluşumuza ulaşabilirsiniz. Uzmanlarımız tüm sorularınızı yanıtlamaktan memnun olacaklardır.

Hemen Başvur

Merak Edilenler