Gıda Güvenliği
Belgelendirme
Bize Ulaşın
- Merkez Mahallesi
- Dr Sadık Ahmet Cd, No 38/44 A
- Bağcılar/İstanbul - Türkiye
- +90 212 702 40 00
- [email protected]
Her Hakkı Saklıdır. © 2021 foodsafely.org
Veganizm yada veganlık, şu anda her türlü hayvan sömürüsünü ve zulmünü yiyecek, giyecek veya başka herhangi bir amaçla dışlamaya çalışan bir yaşam biçimi olarak tanımlanmaktadır.
Günümzde veganlık inanılmaz bir hızla artmaktadır. Vegan, hayvanlardan gelen hiçbir ürünü tüketmeyen ve günlük rutinlerinde hayvan sömürüsüne katkıda bulunan hayvansal herhangi bir ürünü, örneğin yiyecek, içecek, giyecek, kozmetik ve benzeri ürünü kullanmaktan kaçınan kişidir. Veganların satın alma kararları daha katı, düşünceli ve bilinçlidir.
Bir ürünün vegan olarak kabul edilebilmesi, ürünün imalatında hiçbir hayvansal içerik veya hayvansal yan ürün kullanılmaması ve ürünün hayvanlar üzerinde test edilmemesi anlamına gelir.
Vegan yaşam biçimini benimsemiş bireylerin satın alma kararları daha katı, düşünceli ve bilinçlidir. Her geçen gün, veganlık dünya çapında yayılıyor ve bu tüketiciler, vegan sertifika işaretine sahip bitki bazlı vegan ürünler arıyor.
Vegan bireyler, sadece yiyecek ve içecek değil, tüm günlük kullanım ürünlerinin vegan olması konusunda katıdırlar. Bu ürünler kozmetik, temiz ürünleri, deterjanlar, tekstil ürünleri, mobilya vb. gibi bir insan hayatında gerekli olan herşeyi kapsamaktadır.
Tüketiciler vegan anlayışını çeşitli nedenlerle benimsemektedir: hayvanlara şefkat, çevresel sürdürülebilirlik ve bilimsel olarak kanıtlanmış sağlık yararları. Gerçek şu ki, veganlık dünya çapında yayılmasını sürdürüyor ve tüketiciler vegan iddialarını meşrulaştırmak için vegan sertifikasına sahip bitki bazlı vegan ürünler arıyorlar.
Sonuç olarak, tüketiciler vegan sertifikasını ve vegan logosunu aramaktadır. Bitki bazlı ürünleri önemseyenler, küçük içerikleri okumak yerine, dürüst bir vegan standardı ve logosu talep etmektedir.
Kısaca bir vegan sertifikasyon programı, esas olarak, yiyecek, içecek, kozmetik, tekstil, moda, mobilya ve vegan doğrulaması ve vegan sertifikasyon süreciyle incelenen ve vegan olduğu kabul edilen, hayvanlar kullanılmadan veya sömürülmeden diğer tüm ürünleri kapsamaktadır.
Vegan sertifikasına sahip etiketli bir ürün, üreticinin kendisini farklı şekillerde kanıtlamasına gerek kalmadan, vegan tüketici için güven oluşturur. Böyle hem üretici daha güvenilir bir marka algısı oluşturur, hem de tüketici için ilk tercih sebebi konumuna gelir.
Vegan sertifikalı ürün sadece vegan tüketici hedef almaz, vegan olmasa bile doğayı, ekosistemi, canlı yaşamını, sürdürebilirliği önemseyen her bilinçli tüketici için tercih sebebidir.
Vegan sertifikasyonu ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek ve başvuru yapmak için tarafsız, bağımsız ve uluslararası akreditasyonlara sahip olan kuruluşumuza ulaşabilirsiniz. Uzmanlarımız tüm sorularınızı yanıtlamaktan memnun olacaklardır.
Hemen Başvur