Gıda Güvenliği
Belgelendirme
Bize Ulaşın
- Merkez Mahallesi
- Dr Sadık Ahmet Cd, No 38/44 A
- Bağcılar/İstanbul - Türkiye
- +90 212 702 40 00
- [email protected]
Her Hakkı Saklıdır. © 2021 foodsafely.org
Kahve yapmak için kavurduğumuz, öğüttüğümüz ve demlediğimiz çekirdekler aslında bir meyvenin tohumlarıdır. Kahve bitkisi kahve kirazları üretir ve bunlar çekirdekler içindeki tohumlardır.
Kahve ağaçları doğal olarak 9 metrenin üzerinde büyüyebilir. Ancak üreticiler, bitkilerin enerjisini korumak ve hasata yardımcı olmak için kısa bitkileri budayıp güdükler. Daha küçük ağaçlar, sınırlı bir alanda daha iyi verim ve kaliteye sahiptir.
Her ağaç, çiftler halinde büyüyen yeşil, mumsu yapraklarla kaplıdır ve dalları boyunca kahve kirazları büyür. Bir kahve bitkisinin meyve vermesi çeşide bağlı olarak üç ila dört yıl sürer.
Ortalama bir kahve ağacının yılda 5 kilogram kahve kirazı ürettiğini ve bunun yaklaşık 1 kilogramının yeşil fasulye ile sonuçlandığını belirtiyor.
Ancak farklı kahve çeşitleri vardır ve çekirdeklerinin birçok farklı özelliği vardır. Boyut, lezzet ve hastalık direnci, diğer faktörlerin yanı sıra değişir.
Kahve üreticisi firmalar, müşterileri için güvenli ve kaliteli kahveler üretmeye çalışmaktadır. Bu çabalar, yeşil kahve çekirdeklerinden, kavurma makinesine, kullanılan ekipman bakımından paketleme ve nakliyeye kadar uzanan bir dizi sürecin doğru yönetilmesine dayanmaktadır.
Bir kahvenin kalitesi, yeşil kahve çekirdekleri ile başlar. Bu noktada kahve çiftliklerinin nasıl üretim yaptıkları ve kahve çekirdeklerini nasıl elde ettikleri son derece önemlidir. İşletmeler, insanlara, çiftlikten fincana kadar uzanan her aşamada kaliteli olmaya çalışmaktadır.
Kahve çekirdeği alan işletmeler, çiftlik sahipleri ile ilişki kurmak ve kahve yetiştirme ve işleme süreçlerini anlamak için onlarla birlikte çalışmak zorundadır. Ayrıca kahvenin nasıl iyileştirileceği ve çiftliklerini daha güvenli ve daha sürdürülebilir hale nasıl getirileceği konusunda onlarla çalışmak için zaman ayırmaktadır.
Kahve çiftliklerinin iyi tarım uygulamaları ve iyi üretim uygulamaları esasları doğrultusunda faaliyet göstermeleri, aynı zamanda gıda güvenliği (FSS) esasları doğrultusunda üretim yapmaları ve belgelendirilmeleri gerekmektedir.
Birçok kahve çiftlikleri günümüzde organik ve toprak dostu bir çiftlik olarak çalışmaktadır ve sertifikasyon programlarına oldukça önem vermektedir.
Çekirdek kahve gıda güvenlik sertifikası ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek ve başvuru yapmak için tarafsız, bağımsız ve uluslararası akreditasyonlara sahip olan kuruluşumuza ulaşabilirsiniz. Uzmanlarımız tüm sorularınızı yanıtlamaktan memnun olacaklardır.
Hemen Başvur