Gıda Güvenliği
Belgelendirme
Bize Ulaşın
- Merkez Mahallesi
- Dr Sadık Ahmet Cd, No 38/44 A
- Bağcılar/İstanbul - Türkiye
- +90 212 702 40 00
- [email protected]
Her Hakkı Saklıdır. © 2021 foodsafely.org
Gıda Güvenliği olarak da bilinen Gıda Hijyeni, gıda veya içeceklerin tüketicilerin gıda kaynaklı hastalıklardan hastalanma riskini en iyi şekilde azaltacak şekilde işlenmesi, hazırlanması ve saklanması olarak tanımlanabilir.
Gıda güvenliği ilkeleri, gıdaların kontamine olmasını ve gıda zehirlenmesine neden olmasını önlemeyi amaçlar.
Bunu akılda tutarak, gıdanın insan tüketimi için güvenli olmasını sağlamak, gıda hazırlama sürecinin muhtemelen en kritik kısmıdır. Bu, çiftlikten çatala, yani çiftliklerden tabağınıza kadar uzanır.
Bu, gıda hijyeninin evde olduğu kadar restoran, perakende satış mağazası veya gıda fabrikasında da önemli olduğu anlamına gelir.
Halkın gıda güvenliği konusunda giderek artan bir farkındalığı var ve haber ajansları gıda geri çağırmaları ve salgınları hakkında çok daha sık haber yapıyor.
Mevcut istatistikleri gözden geçiren CDC, her yıl 48 milyon insanın gıda kaynaklı bir hastalıktan hastalandığını, 128.000 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve 3.000 kişinin gıda zehirlenmesinden öldüğünü tahmin ediyor.
Çapraz bulaşma, gıda zehirlenmesinin önemli bir nedenidir ve bakterileri bir gıdadan diğerine (genellikle çiğ gıdalardan yemeye hazır gıdalara) aktarabilir.
Nasıl yayıldığının farkında olmak çok önemlidir, böylece onu nasıl önleyeceğinizi bilirsiniz.
Bu nedenle, gıda fabrikalarının yemesi güvenli gıdaları üretmesi ve satması için iyi gıda hijyeni şarttır. İlk adım, yönetimin ve personelin gıda hijyeni ve gıda güvenliğinin ne olduğu konusunda bilgi ve anlayışa sahip olmasıdır.
Gıda hijyeni ve gıda güvenlik sistemi ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek ve başvuru yapmak için tarafsız, bağımsız ve uluslararası akreditasyonlara sahip olan kuruluşumuza ulaşabilirsiniz. Uzmanlarımız tüm sorularınızı yanıtlamaktan memnun olacaklardır.
Hemen Başvur