Gıda Güvenliği
Belgelendirme
Bize Ulaşın
- Merkez Mahallesi
- Dr Sadık Ahmet Cd, No 38/44 A
- Bağcılar/İstanbul - Türkiye
- +90 212 702 40 00
- [email protected]
Her Hakkı Saklıdır. © 2021 foodsafely.org
Avrupa'da yetişkinler üzerinde yapılan bir anket, gıdaların yarısının yemeden önce son kullanma tarihini her zaman kontrol etmediğini gösterdi.
En az yüzde 44'ü son kullanma tarihlerini "faydalı bir rehber" olarak görüyor ve ankete katılan yetişkinlerin yarısı, son kullanma tarihi için doğru tanımı belirleyemedi. Son kullanma tarihleri güvenlikle ilgilidir ve et ve yemeye hazır salatalarda bulunabilir. "Son kullanma tarihi" kaliteyle ilgilidir ve dondurulmuş, kurutulmuş ve konserve gıdalarda görünür.
Anket ayrıca yetişkinlerin yüzde 76'sının son kullanma tarihinden sonra bilerek yemek yediğini ve yüzde 37'sinin diğer insanlar için bu tarihten sonra yemek pişirdiğini gösterdi. Bu, 25 ila 34 yaşları arasındaki insanlar için yüzde 43'e yükseliyor.
İnsanların dörtte üçünden fazlası, yiyeceğin güvenli olup olmadığına koklayarak karar veriyor; bununla birlikte, gıda güvenliği uzmanları, gıdanın yenmesinin güvenli olup olmadığını belirlerken koku veya görünüm kullanılmamasını tavsiye eder.
AB gereksinimlerine göre, gıda etiketlemesi belirli gereksinimleri karşılamalıdır. Tüketicilerin anlayabileceği bir dilde ve gerekirse birkaç dilde olmalıdır. AB'deki mevzuat, gıda ürünlerinin minimum dayanıklılık tarihini (“son kullanma” tarihi) veya “son kullanma” tarihini belirtmesini gerektirir.
Bunun yanı sıra gıda güvenliği uzmanları ve otoriteler, tüketicilere, gıda güvenliği sistemlerini kullanan ve gıda güvenliği sertifikasına sahip üreticilerin ürünlerini tercih etmelerini öneriyor.
Hemen Başvur